>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мотогонщика дискваліфікували за те, що на швидкості 240 км/год він натиснув на гальмо мотоцикла суперника

Італієць Романо Фенаті помстився співвітчизникові Стефано Манці

Мотогонщика дискваліфікували за те, що на швидкості 240 км/год він натиснув на гальмо мотоцикла суперника
Фото: ru.motorsport.com

Під час 13 етапу чемпіонату світу з мотоперегонів у класі Moto2 Гран-прі Сан-Марино італієць Романо Фенаті, який виступає за команду Marinelli Snipers, на швидкості 240 км/год під'їхав впритул до свого суперника - Стефано Манці з Forward Racing Team - і натиснув на важіль гальма на його мотоциклі.

Епізод, що передує цьому інциденту, почався з того, що Манці в боротьбі за 12 місце витиснув Фенаті за межі траси, при цьому і сам вилетів із траєкторії, в результаті чого обидва гонщики втратили багато позицій.

Через пару поворотів Фенаті наздогнав суперника і на прямій вирішив помститися.

У підсумку Фенаті дискваліфікували чорним прапором. Його відсторонили від двох наступних етапів, а Манці позбавили шести позицій на старті наступної гонки.

Епізод з Манці обернувся для Фенаті не тільки забороною стартувати у двох найближчих гран-прі, а й звільненням з колективу Marinelli Snipers, а також заводської програми MV Agusta.

"Тепер ми можемо оголосити, що з цього моменту розриваємо контракт з гонщиком Романо Фенаті за його неспортивну, небезпечну і шкідливу поведінку", - цитує офіційну заяву Marinelli Snipers Team ресурс ru.motorsport.com.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram