>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Озіл пішов зі збірної Німеччини через фото з Ердоганом

Приводом для такого рішення стала гостра критика на адресу футболістів-іммігрантів після поразки Німеччини на ЧС-2018.

Озіл пішов зі збірної Німеччини через фото з Ердоганом
Фото: http://imgarcade.com

Німецький футболіст турецького походження Месут Озіл, який виступає за лондонський "Арсенал", оголосив, що завершує кар'єру в національній збірній.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Зазначають, що приводом для такого рішення стала гостра критика на адресу футболістів-іммігрантів після поразки Німеччини на ЧС-2018 у Росії. У своїх постах у Twitter він розкритикував німецькі ЗМІ, які, за його словами, лають його "лише за те, що він турок за походженням".

"Я німець, коли ми виграємо, але іммігрант, коли зазнаємо поразки", - написав Озіл.

Він також назвав необґрунтованою критику на його адресу у зв'язку з фотографіями з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. На думку футболіста, деякі німецькі видання використовують ці фото як "ультраправу пропаганду", хоча сам він з політикою не пов'язаний.

"Для мене фотографія з Ердоганом - це просто данина поваги до найвищої посади в країні моєї сім'ї", - написав Озіл.

Нагадаємо, Озіл сфотографувався з Ердоганом у Лондоні під час благодійного заходу 13 травня 2018 року. Футболіста розкритикувала за знімок не тільки німецька преса, а й місцева футбольна асоціація, оскільки Ердоган, як заявив керівник організації Рейнхарт Гріндел, "не поділяє цінностей, за які вона бореться".

Зустріч і з турецьким президентом відбулася незадовго до початку ЧС-2018 у Росії і більш ніж за місяць до президентських виборів у Туреччині, на яких переміг Ердоган.

Дотепер Озіл ніяк не коментував цей знімок.

Озіл грає на позиції атакуючого півзахисника і вважається одним з ключових футболістів "Арсеналу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram