>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірна Франції вийшла у фінал ЧС-2018 (оновлено)

Команда Франції перемогла бельгійців з мінімальною перевагою - 1:0

Збірна Франції вийшла у фінал ЧС-2018 (оновлено)
Сборная Франции
Фото: EPA/UPG

На Чемпіонаті світу з футболу в Росії в першому півфінальному матчі в Санкт-Петербурзі на однойменному стадіоні зійшлися збірні Франції і Бельгії.

Дві абсолютно рівні команди як за професійною майстерністю гравців, так і за їх амбітністю.

Ромелу Лукаку і Еден Азар проти Антуана Грізманна і Кіліана Мбаппе, Кевін Де Брейне проти Поля Погба, і, врешті, Тібо Куртуа проти Уго Льоріса.

Варто відзначити, що в стартовому складі бельгійців 10 футболістів представляли Англійську Прем'єр-лігу. У збірній Франції таких гравців було четверо. Тобто футболісти обох збірних добре знали один одного, і перший потенційно небезпечний момент у матчі виник уже на 14-й секунді, коли Мбаппе промчав флангом і зробив неприємний для бельгійців крос у штрафний.

Однак після цього епізоду "червоні дияволи" на довгі 22 хвилини прибрали до рук як територію, так і ініціативу. Двічі Азар і Тобі Альдервейрельд небезпечно пробивали з-за меж штрафного майданчика французів. Особливо неприємним для Льоріса виявився удар Альдервейрельда на 22-й хвилині.

Фото: EPA/UPG

Цей момент став своєрідним вододілом першого тайму, після якого почав оживати Грізманн, а з ним і вся Les Bleus.

На 39-й хвилині найреальніший момент відкрити рахунок у матчі мав Бенджамен Павар, якого Мбаппе вивів на рандеву з Куртуа, і лише п'ятка бельгійського голкіпера врятувала "червоних дияволів" від голу після удару француза.

Фото: EPA/UPG

Другий тайм, як і першу половину зустрічі, активніше почали підопічні Роберто Мартінеса.

Однак на 51-й хвилині трапився фатальний для бельгійців кутовий удар, після розіграшу якого Самуель Умтіті головою забив вирішальний, як виявилося, гол 1:0.

Фото: EPA/UPG

Надалі потрібно віддати належне підопічним Дідьє Дешама, які продемонстрували зразкову гру в обороні, при постійному тиску суперника.

За решту 40 хвилин бельгійці, маючи в своєму складі такий грізний тріумвірат Кевін Де Брейне - Азар - Лукаку не створили біля воріт Льоріса практично жодного реально гольового моменту, що було дивно.

Удар потилицею Маруана Феллаїні та стандарт від того ж Кевіна Де Брейне - це все, чим потенційно небезпечними запам'яталися бельгійці в другому таймі.

Команда Дешама переграла команду Мартінеса і тепер в очікуванні свого суперника у фіналі, який відбудеться 15 липня.

А за день до цього вся Франція відзначатиме національне свято - День взяття Бастилії.

Оновлення.

Гол Самуеля Умтіті:

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram