>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ЧС-2018: збірна Франції дізналася свого суперника у півфіналі (оновлено)

Команда Бельгії перемогла в 1/4 фіналу бразильців 2:1

ЧС-2018: збірна Франції дізналася свого суперника у півфіналі (оновлено)
Сборная Бельгии
Фото: EPA/UPG

Другим номером чвертьфінальної денної програми на Чемпіонаті світу-2018 стояло протистояння збірних Бразилії та Бельгії.

У видовищному і суперечливому матчі сильнішими виявилися європейці 2:1.

Дебют поєдинку залишився за пентакампеонами, які до 10-ї хвилини двічі зобов'язані були забивати у ворота Тібо Куртуа, й обидва рази гольові моменти виникали під час розіграшу кутових ударів. У першому випадку капітан бразильців Тьягу Сілва стегном з трьох метрів послав м'яч у штангу. У другому - Пауліньо з восьми метрів не влучив у м'яч.

Тьягу Сілва
Фото: EPA/UPG
Тьягу Сілва

Не забиваєш ти - забивають тобі.

Той самий стандарт - кутовий удар, але на цей раз бразилець Фернандіньо виграв "повітря" й забив гол, на жаль, для торсиди - в свої ворота - автогол, 1:0 на користь бельгійців. Йшла 13-та хвилина.

Фото: EPA/UPG

Бразильці взяли в облогу ворота суперника. Бельгійці діють строго за інструкцією - гострими контратаками. Одна з них була зразково-показовою. Ромелу Лукаку протягнув м'яч півполя, видав пас на Кевіна Де Брюйне, який з меж штрафного майданчика поклав м'яч у кут 2:0.

Фото: EPA/UPG

З таким рахунком команди пішли на перерву.

У другій 45-хвилинці картина поєдинку істотно не змінилася. З тією лише різницею, що контратаки "червоних дияволів" з кожною хвилиною ставали все рідшими й пріснішими, а притискатися до власного штрафного вони стали все ближче.

І в якийсь момент "гребля" не витримала.

На 76-й хвилині у збірної Бразилії центром пройшла типово Барселонська атака, з черпаком м'яча від Філіппе Коутіньйо в центр чужого штрафного майданчика на набігаючого партнера, в цьому випадку - на Ренато Аугусто, який й різонув головою м'яч у кут воріт 2:1.

Фото: EPA/UPG

За решту 20 хвилин тиск бразильців досяг свого апогею. Небезпечні моменти біля воріт Куртуа виникали мало не щохвилини.

Однак вдруге "гребля" пролом не дала. І в першу чергу, завдяки блискучій грі голкіпера бельгійців. Останній сейв Тібо зробив на 90+4 хвилині, витягнувши м'яч з-під поперечини після пострілу Неймара.

Фото: EPA/UPG

Бразильці пакують валізи.

А збірна Бельгії готується до півфінального протистояння з командою Франції, яке відбудеться 10 липня в Санкт-Петербурзі.

Оновлення. 

Match Highlights:

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram