>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ЧС-2018: драматична розв'язка в матчі Бельгія - Японія (оновлено)

Збірна Бельгії обіграла японців з рахунком 3:2

ЧС-2018: драматична розв'язка в матчі Бельгія - Японія (оновлено)
Фото: EPA/UPG

На Чемпіонаті світу-2018 у поєдинку стадії 1/8 фіналу збірна Бельгії в Ростові-на-Дону зустрічалася з командою Японії.

Матч, який за видовищністю та драматургією затьмарив усі попередні поєдинки стадії плей-оф, завершився важкою перемогою "червоних дияволів" - 3:2.

У першому таймі збірна Бельгії хоч і контролювала перебіг гри, проте небезпечних моментів створила вкрай мало - два удари Едена Азара із середньої дистанції і натяк на момент у Венсана Компані під час розіграшу кутового удару.

Перший тайм закінчився безрезультатно 0:0.

Дебют другої половини зустрічі багатьох шокував. До 52-ї хвилини підопічні Роберто Мартінеса програвали два м'ячі - голи на рахунку Генкі Харагуті й Інуї Такасі.

Не було видно, за рахунок чого зіркова команда Бельгії має намір переломити перебіг гри. Так тривало до 66-ї хвилини, коли на поле вийшли Насер Шадлі і Маруан Феллаїні: перший додав динамізму й агресії в центральній лінії поля, а другий - потужності в чужому штрафному.

До того ж бельгійцям допоміг украй курйозний гол, забитий Яном Вертонгеном на 71-й хвилині - 1:2.

Через чотири хвилини Феллаїні виграв "повітря" на лінії воротарського майданчика і зрівняв рахунок до 2:2.

До 94-ї хвилини рахунок залишався нічийним.

Руку "допомоги" бельгійцям подали самі японці, коли на останній хвилині основного часу підопічні Акіра Нісіна мало не всією командою пішли в чужий штрафний на розіграш кутового удару, аби не доводити справу до доданого часу і добити бельгійців.

Треба визнати, японці зі своїм завданням впоралися блискуче - до доданого часу справа в матчі не дійшла, не вистачило якихось 15 секунд.

На жаль для японців, задум ударив по них бумерангом. Після невдало розіграного кутового удару їхні суперники втекли в останню контратаку, в якій Шадлі на 93-й хвилині + 45 сек. установив остаточний рахунок в матчі - 3:2.

Тепер бельгійці посперечаються 6 липня з командою Бразилії за право зіграти в півфіналі ЧС-2018.

Highlights матчу:

Оновлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram