>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА оштрафувала німецьких футбольних чиновників за глузування над шведами

ФІФА оштрафувала німецьких футбольних чиновників за глузування над шведами
Фото: EPA/UPG

Дисциплінарна комісія ФІФА покарала двох футбольних чиновників Німеччини за некоректні жести під час матчу Чемпіонату світу між збірними ФРН і Швеції, який відбувся в Сочі 23 червня. Представники Німецького футбольного союзу (DFB) оштрафовані за "неспортивну поведінку", повідомляє Немецкая волна.

Голова бюро DFB Георг Белау і представник відділу ЗМІ Ульріх Фогт повинні сплатити по 5000 швейцарських франків кожен (в перерахунку 4340 євро), повідомила ФІФА у вівторок, 26 червня. Крім того, за неспортивну поведінку обидві функціонери отримали догани.

Виносячи покарання, міжнародна федерація врахувала ту обставину, що Фогт і Белау, а також Німецький футбольний союз відразу після інциденту вибачилися перед шведською командою. DFB також оголосив, що обидва не будуть "виконувати свої функції всередині стадіону" під час останнього групового матчу 27 червня в Казані, в якому збірна Німеччини зустрінеться з командою Південної Кореї.

Після того, як на останніх секундах доданого часу Тоні Кроос забив шведам переможний гол, Фогт і Белау висловлювали радість перед членами делегації Швеції, супроводжуючи радість провокаційними жестами, що призвело до бійки.

Шведський функціонер Ян Густавссон теж отримав попередження за участь в інциденті.

Як повідомлялося, єгипетський коментатор померла в прямому ефірі після поразки збірної на ЧС-2018.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram