>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

USADA закликало ФІФА перевірити збірну Росії на допінг

В американському антидопінговому агентстві не впевнені в чистоті російських футболістів.

USADA закликало ФІФА перевірити збірну Росії на допінг
Фото: EPA/UPG

Керівник антидопінгового агентства США (USADA) Тревіс Тайгарт після першого в сучасній історії виходу збірної Росії в плей-оф Чемпіонату світу закликав ФІФА перевірити гравців команди-господарки Мундіалю на допінг. На думку фахівця, такі заходи необхідні, щоб гарантувати довіру громадськості до чесності світової першості з футболу.

"Збірну Росії треба активно перевіряти, щоб забезпечити впевненість громадськості в чесності цього чемпіонату світу, - цитує Telegraph Тайгарт. - Тих, хто показує видатні результати, треба перевіряти частіше".

Британське видання звернулося з відповідним запитом до ФІФА, на що отримало відповідь: "Коли мова заходить про тести під час турнірів, ми не можемо давати коментарі стосовно цих даних".

Нагадаємо, в травні 2018 року ФІФА закрила "допінгові" справи гравців збірної Росії, що були відкриті після публікації звітів незалежного експерта ВАДА Ричарда Макларена. Саме антидопінгове агентство погодилося з висновками міжнародної федерації.

Наступний матч збірної Росії відбудеться в понеділок, 25 червня. Суперником команди Станіслава Черчесова по матчу в Самарі буде команда Уругваю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram