>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Напередодні фінального бою WBSS Гассієв шанобливо відгукнувся про Усика

Російський боксер поділився очікуваннями від фіналу WBSS з українським бійцем.

Напередодні фінального бою WBSS Гассієв шанобливо відгукнувся про Усика
Александр Усик и Мурат Гассиев
Фото: sportarena

24-річний російський боксер, чемпіон світу за версіями IBF і WBA Super у першій важкій вазі Мурат Гассієв (26-0, 19 КО) поділився очікуваннями від фіналу Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) проти 31-річного українця, також дворазового чемпіона світу за версіями WBC і WBO Олександра Усика (14-0, 11 КО), який відбудеться 21 липня в Москві.

"Нарешті настала визначеність з датою і часом бою. Я, звісно ж, дуже цьому радий і готуюся з усією відповідальністю. Я прекрасно розумію, що майбутній бій є найважливішим у моєму житті, тому що це - вершина кар'єри. Бій за титул абсолютного чемпіона світу - це моя мрія і зараз до неї один місяць і один бій", - написав Гассієв в Instagram.

"У тому, що бій пройде в Москві, є свої плюси і свої мінуси. До мінусів я зараховую розмови, що вже почалися, про те, що несправедливо проводити бій у країні одного з учасників фіналу, що Усика мало не отруїти збираються і так далі. Звичайно ж, це повна маячня. По-перше, ми - професійні спортсмени і повинні бути готові виступати там, де скажуть організатори. Упевнений, що Усик відповів би так само", - відзначає росіянин.

"По-друге, мені по-справжньому не подобається, що деякі намагаються втягнути наш бій в якісь політичні з'ясування і розбирання. Ми - спортсмени, ми не політики і не треба нас втягувати в будь-які конфронтації. Ми з'ясуємо, хто з нас кращий боксер, і потім потиснемо один одному руки", - додав Гассієв.

"До плюсів я зараховую те, що бій зможуть відвідати мої рідні і друзі. І це для мене важливо. Вони, звичайно, готові відправитися за мною в будь-яку точку на карті, але, наприклад, у Саудівську Аравію поїхати було б доволі проблематично. До речі , уболівальникам Олександра Усика дістатися до Москви теж буде простіше і дешевше, ніж до багатьох міст Європи. До того ж, думаю, що в "Олімпійському" вболівальників Усика буде не менше, ніж моїх. Олександра в Росії прекрасно знають, люблять і вважають своїм, як і Василя Ломаченка, Геннадія Головкіна (казахський боксер, який виступає у середній ваговій категорії, чемпіон світу за версіями WBA, IBF, WBC, IBO, The Ring, - прим. LB.ua). А тому розмови про виступ "на території суперника" тут не дуже доречні", - акцентував Мурат Гассієв.

+ eng Наконец-то наступила определенность с датой и временем боя. Я, конечно же, очень этому рад и готовлюсь со всей ответственностью. С 2016 года, после боя с Денисом Лебедевым, для меня каждый последующий поединок является главным. Я прекрасно понимаю, что предстоящий бой является важнейшим в моей жизни, потому что это — вершина карьеры. Бой за титул абсолютного чемпиона мира — это моя мечта и сейчас до нее один месяц и один бой. В том, что бой пройдет в Москве, есть свои плюсы и свои минусы. К минусам я отношу уже начавшиеся разговоры о том, что несправедливо проводить бой в стране одного из участников финала, что Усика чуть ли не отравить собираются и так далее. Конечно же, это полный бред. Во-первых, мы профессиональные спортсмены и должны быть готовы выступать там, где скажут организаторы. Если бы организаторы серии решили, что надо проводить бой в Киеве, в Берлине или на Луне, то я готов был бы лететь туда. Уверен, что Усик ответил бы так же. Во-вторых, мне по-настоящему не нравится, что некоторые пытаются втянуть наш бой в какие-то политические выяснения и разборки. Мы спортсмены, мы не политики и не надо нас втягивать в какие-либо конфронтации. Мы выясним, кто из нас лучший боксер и потом пожмем друг другу руки. К плюсам я отношу то, что бой смогут посетить мои родные и друзья. И это для меня важно. Они, конечно, готовы отправиться за мной в любую точку на карте, но, например, в Саудовскую Аравию поехать было бы довольно проблематично. Кстати, болельщикам Александра Усика добраться до Москвы тоже будет проще и дешевле, чем до многих городов Европы. Между прочим, я думаю, что в "Олимпийском" болельщиков Усика будет как минимум не меньше, чем моих. Александра в России прекрасно знают, любят и считают своим, как и Василия Ломаченко, Геннадия Головкина. А потому разговоры о выступлении "на территории соперника" здесь не очень уместны #бокс #boxing #worldboxingsuperseries #wbss

Публикация от Murat ''IRON'' Gassiev (@murat_gassiev)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram