>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

СБУ перевірить футбольну збірну угорців Закарпаття, яка перемогла на турнірі невизнаних держав

У турнірі брало участь 16 команд.

Фото: conifa.org

Служба безпеки України перевірить інформацію про участь українців на Чемпіонаті світу серед невизнаних держав, заявила в ефірі телеканалу "112 Україна" прес-секретар Управління СБУ в Закарпатській області Людмила Коршунова.

"За попередніми даними, кілька зареєстрованих у Закарпатській області осіб брали участь у псевдотурнірі. Очікується їхнє повернення для опитування про обставини їх участі в цьому заході", - цитує Коршунову 112.ua.

У Чемпіонаті світу-2018 під егідою ConIFA, в яку входять збірні невизнаних держав, залежних територій, національних меншин, народів без власних держав і які не є членами ФІФА, завершився 9 червня в Лондоні.

У фіналі закарпатська Karpatalja (в перекладі з угорської - Підкарпаття), яка виступає з українсько-угорською символікою і контурами Закарпатської області на емблемі, в серії пенальті (3:2, основний час 0:0) обіграла збірну Північного Кіпру.

Раніше Федерація футболу України заявила, що всі гравці збірної будуть дискваліфіковані і не зможуть більше грати ні на професійному, ні на аматорському рівнях в Україні.

Зазначимо, Чемпіонат світу серед невизнаних держав проводять що два роки, нинішній турнір - третій. Конфедерація незалежних футбольних асоціацій ConIFA, заснована 7 червня 2013 року, об'єднує збірні з футболу, які офіційно не входять у FIFA. Вона налічує понад 40 команд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram