>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФФУ дискваліфікує футболістів, які брали участь у ЧС невизнаних республік

Також ФФУ закликає перевірити дії спортсменів на предмет пропаганди сепаратизму.

ФФУ дискваліфікує футболістів, які брали участь у ЧС невизнаних республік
ФФУ
Фото: ffu.ua

Федерація футболу України має намір дискваліфікувати футболістів, які брали участь у "Чемпіонаті світу" невизнаних держав, автономій і національних меншин Конфедерації незалежних футбольних асоціацій (ConIFA).

Про це повідомляють на сайті ФФУ.

"Поведінку всіх українських футболістів, які брали і беруть участь у матчах, що проводяться під егідою організації ConIFA, в тому числі - так званому «Кубку світу», і внесених у базу даних Федерації футболу, розглянуть дисциплінарні органи Федерації футболу", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що за підсумками такого розгляду проти цих футболістів будуть застосовані санкції, зокрема дискваліфікація, після якої гравці не зможуть заявлятися до участі ні в аматорських, ні в професійних турнірах, які проходять на території України під егідою ФФУ.

Також ФФУ закликає правоохоронні органи звернути увагу на факт участі зазначених гравців у змаганнях і перевірити їхні дії на предмет пропаганди сепаратизму і посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Нагадаємо, команда угорців Закарпаття виграла ЧС з футболу серед сепаратистів. Після цього міністр закордонних справ Павло Клімкін запропонував Службі безпеки поспілкуватися з гравцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram