>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Абрамович відмовився продати "Челсі" найбагатшій людині Британії, - ЗМІ

Статки Джима Раткліффа оцінюють у більш ніж 21 млрд фунтів.

Абрамович відмовився продати "Челсі" найбагатшій людині Британії, - ЗМІ
Джим Ратклифф

Власник "Челсі" Роман Абрамович відмовив найбагатшій людині Великобританії Джиму Раткліффу, чий статок оцінюють в 21,05 млрд. фунтів, у продажу свого клубу, повідомляє Daily Mail.

65-річний глава нафтохімічної компанії Ineos звернувся до Абрамовича з пропозицією купити "Челсі", але негайно отримав відмову.

У відповідь Раткліффу було сказано, що Абрамович, власні статки якого оцінюють в 9,3 млрд. фунтів, не зацікавлений у продажу клубу, яким він володіє вже 15 років.

Додамо, що Раткліфф є шанувальником "Манчестер Юнайтед", але водночас часто відвідує "Стемфорд Бридж" через близькість стадіону "пенсіонерів" до свого лондонського будинку.

Нагадаємо, що проблеми російського бізнесмена у Великобританії почалися з того, що йому не було продовжено британську візу інвестора.

Згодом британська влада зажадала від екс-губернатора Чукотки пояснити походження свого капіталу, у відповідь на що Абрамович зробив собі ізраїльський паспорт, а заяву на візу відкликав.

Однак паспорт громадянина Ізраїлю не вирішує повністю проблему Абрамовича, тому що не дає права займатися бізнесом або якою-небудь трудовою діяльністю.

У зв'язку з цим керівництво "Челсі" вже ухвалило рішення відмовитися від будівництва нового стадіону на місці "Стемфорд Бридж". Цей проект оцінювали в 1 млрд. фунтів.

Відмова від нової арени, невизначена ситуація з головним тренером і низька активність екс-чемпіонів Англії на трансферному ринку були сприйняті бізнесом, як натяки на те, що Абрамович взагалі перестане інвестувати у "Челсі" і, можливо, продасть клуб.

Чим і спробував скористатися Джим Раткліфф.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram