>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Москві пройшли "непрості" переговори про організацію бою Усик-Гассієв (оновлено)

Рішення про дату і місце проведення бою поки що не ухвалено.

У Москві пройшли "непрості" переговори про організацію бою Усик-Гассієв (оновлено)
Александр Усик и Мурат Гассиев
Фото: sportarena

23 травня в Москві відбулися переговори між керівництвом Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS), генеральним секретарем Федерації боксу Росії (ФБР) Умаром Кремльовим і представниками промоутерської компанії "Урал бокс промоушн" на предмет затвердження місця і часу проведення фінального поєдинку WBSS у першій важкій вазі між чемпіоном світу за версіями WBO і WBC українцем Олександром Усиком і володарем поясів IBF і WBA росіянином Муратом Гассієвим.

Як наголошено у прес-релізі ФБР, переговори були "непрості" і досягти домовленості не вдалося.

Тож скасовується прес-конференція щодо фіналу WBSS, запланована на четвер, 24 травня.

Новий раунд переговорів пройде наступного тижня.

Нагадаємо, спочатку чемпіонський бій Усик-Гассієв мав пройти 11 травня в Саудівській Аравії, але його перенесли, оскільки український боксер пошкодив руку.

Зі свого боку, ФБР подало заявку на проведення цього бою 22 липня в Росії. Однак команда українського боксера категорично відкинула цю пропозицію.

Пізніше Усик заявив, що точно не буде боксувати з Гассієвим у Росії.

Оновлення. Промоутер українського боксера Олександр Красюк прокоментував переговори про проведення бою Усика з Гассієвим і назвав Київ ідеальним місцем для проведення фінального поєдинку WBSS.

"Для нас найкраще було б провести бій на стадіоні "Олімпійський" у Києві 21 або 28 липня. Чи вирішить так Суперсерія? Чесно кажучи, я на це не надто сподіваюся. Зараз ми очікуємо від них конкретики. Яке вони виберуть місце - не так важливо", - заявив промоутер Усика.

"Для боксера головне, щоб були дата і місце. Якщо це буде Джидда - це одна підготовка, якщо Лос-Анджелес - зовсім інший формат роботи. Що якщо WBSS вибере Москву? Будемо діяти крок за кроком. Спочатку нехай виберуть, а далі ми будемо розробляти наш план дій. Говорити про щось більш конкретне поки що рано", - підсумував Красюк.

Окремо промоутер українського чемпіона світу зупинився на питанні участі ФБР у проведенні переговорів з WBSS.

"Цей прес-реліз уже не перший на цю тему. Я не можу його коментувати, тому що взагалі не розумію, як Федерація боксу Росії пов'язана із цим боєм. У юридичних відносинах між Усиком, Муратом Гассієвим і WBSS, які зафіксовано багато місяців тому, Російська федерація боксу ніяк не бере участь. Тому я не розумію, до якої угоди вони не змогли прийти. У нас з WBSS повне взаєморозуміння. У нас є документи про співробітництво, укладені ще рік тому", - заявив Олександр Красюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram