>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Лондонський "Арсенал" оголосив про призначення головного тренера

Унаї Емері очолив "канонірів".

Лондонський "Арсенал" оголосив про призначення головного тренера
Эмери с Кубком Лиги Европы
Фото: EPA/UPG

13-разовий чемпіон Англії - клуб "Арсенал" - підтвердив призначення Унаї Емері на посаду головного тренера "канонірів".

Відзначимо, спочатку боси клубу з північного Лондона розглядали кандидатуру помічника головного тренера "Манчестер Сіті" Пепа Гвардіоли Мікеля Артети.

Однак вибір керівництва "канонірів" був обумовлений досвідом Емері і, зокрема, успіхами керованої ним іспанської "Севільї" в Лізі Європи.

Раніше повідомляли, що угода колишнього тренера "Парі Сент-Жермен" Емері з "Арсеналом" буде розрахована на три роки. Зарплата 46-річного іспанського фахівця становитиме 5 млн фунтів.

"Унаї домігся неймовірного успіху в Європі, дав поштовх багатьом талановитим гравцям, а його команди завжди демонстрували видовищний футбол і грали в прогресивному стилі. Пристрасть Унаї до роботи зробила його ідеальною кандидатурою на пост головного тренера", - повідомив виконавчий директор "Арсеналу" Іван Газідіс.

"Ми провели конфіденційний, великий пошук із залученням наукової літератури і відеоаналізу стосовно всіх кандидатів, і одностайно вирішили, що Унаї буде ідеальною людиною для того, щоб написати нову главу в історії клубу", - додав Газідіс.

Емері, своєю чергою, висловив подяку керівництву лондонського клубу за його вибір.

"Я радий приєднатися до одного з найбільших клубів у футболі. "Арсенал" відомий у всьому світі, його обожнюють за привабливий стиль гри, роботу з молодими гравцями і фантастичний стадіон", - заявив новий головний тренер "канонірів".

"Я дуже радий, що саме на мене покладена відповідальність за написання нової глави в історії клубу. Після зустрічі зі Стеном Кроенке (головний акціонер "канонірів", - LB.ua) я переконався, що "Арсенал" сповнений величезних амбіцій. Тепер мені кортить приступити до роботи", - зазначив Емері.

Нагадаємо, в сезоні, що завершився, "Арсенал" фінішував на 6-му місці в таблиці Англійської Прем'єр-Ліги, а команду покинув головний тренер Арсен Венгер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram