>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Силовики влаштували масову облаву на організаторів договірних матчів, - ЗМІ (оновлено)

Під підозрою гравці, тренери, судді, президенти клубів.

Силовики влаштували масову облаву на організаторів договірних матчів, - ЗМІ (оновлено)
Александр Севидов
Фото: fcilich.com

У вівторок уранці в Україні відбулася масова облава на організаторів договірних матчів. Відомо, що правоохоронні органи провели понад 50 обшуків у дев'яти областях України.

Про це з посиланням на власні джерела пише видання "Футбол 24".

Повідомляють, що під час розслідування стало відомо про існування п'яти злочинних організованих груп. Серед підозрюваних - гравці, тренери, арбітри, а також президенти клубів.

При цьому не повідомляють імен затриманих футболістів або того, які дивізіони чемпіонатів України вони представляють.

Нагадаємо, у вересні 2016 року в Україні вперше винесли вирок футболістам за договірний матч. Винними було визнано двох екс-гравців молодіжної команди харківського "Металіста". Їх засуджено за ч. 4 ст. 354 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

У 2015 році в Україні прийняли закон про введення кримінальної відповідальності за протиправний вплив на результати офіційних спортивних заходів.

Оновлення. Зокрема, обшуки відбулися в колишнього тренера "Маріуполя", харківського "Металіста" і львівських "Карпат" Олександра Севідова, головного тренера МФК "Миколаїв" Руслана Забранського.

Крім того, під підозрою опинилися четверо арбітрів: арбітр ФІФА Євген Арановський, який обслуговував фінали Кубка України-2013 і 2016 (відповідно, між донецьким "Шахтарем" і одеським "Чорноморцем", "Шахтарем" і луганською "Зорею"), його рідний брат - Віктор Арановський, а також Олександр Павлюк і Олександр Сахно.

Варто додати, що Євгена Арановського призначено на один з матчів плей-оф за місце в Українській прем'єр-лізі ("Чорноморець" - "Полтава", 23 травня).

Нагадаємо, 1 травня у Львові затримали організаторів договірного матчу, тоді гравцям "Карпат" U-19 пропонували здати гру проти однолітків із "Шахтаря" за 10 тис. дол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram