>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Шістьох російських спортсменів відсторонили від міжнародних змагань

Біатлоністку спіймали на допінгу, а п'ятеро ходоків тренувалися з дискваліфікованим тренером.

Шістьох російських спортсменів відсторонили від міжнародних змагань
Фото: EPA/UPG

Російська біатлоністка Катерина Глазиріна отримала покарання від Міжнародного союзу біатлоністів і не зможе брати участь в офіційних змаганнях. Про це повідомляє прес-служба спортивної організації.

У крові 31-річної росіянки була виявлена заборонена субстанція. Як наслідок, її дискваліфікували на два роки. Крім дискваліфікації, біатлоністку позбавили набраних очок, а також всіх призів та медалей, починаючи з грудня 2013 року. Наприкінці 2014-го, на спринті в Гохфільцені, вона фінішувала на 2-му місці - цей результат тепер буде анульовано.

Показово, що 10 лютого 2017 року Глазиріна була тимчасово відсторонена від змагань на підставі доповіді Річарда Макларена про допінг у російському спорті.

Читайте також: WADA вирішила судитися з міжнародними федераціями через росіян

Також сьогодні стало відомо про дискваліфікацію п'ятьох російських спортсменів, що займаються спортивною ходьбою.

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій звинуватила росіян в участі у тренувальному зборі разом з дискваліфікованим довічно тренером Віктором Чегіним, який отримав покарання у 2016 році за неодноразові допінгові порушення вихованців.

Нейтрального статусу позбавлені Клавдія Афанасьєва, Ольга Єлісєєва, Юлія Ліпанова, Сергій Шаріпов і Сергій Широбоков. Ці спортсмени не зможуть брати участь у чемпіонаті світу зі спортивної ходьби, який починається завтра в Китаї.

Нагадаємо, після завершення Олімпіади-2018 у Південній Кореї Міжнародний олімпійський комітет відновив членство Росії, яке було призупинено через допінговий скандал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram