>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ЧС з хокею 2018: старт турніру через півтора місяця

ЧС з хокею 2018: старт турніру через півтора місяця
Фото: fhu.com.ua

Хокей - один із найпопулярніших у світі видів спорту, а чемпіонат світу щорічно виступає кульмінацією сезону, завершальним акордом, що збирає навколо себе найсильніших представників цього виду спорту. Черговий світовий чемпіонат стартує вже менш ніж через півтора місяця, і розмов про майбутній турнір стає все більше і більше.

Знайомство з Данією

Цього року ЧС з хокею-2018 стане 82-м за рахунком турніром. При цьому Данія приймає його вперше. Ця країна взагалі мало знайома любителям хокею, оскільки стабільно грає на вищому рівні тільки з 2003 року. До цього в дивізіоні «А» Данія засвітилася лише раз, у далекому 1949-му. Поки що в активі збірної цієї країни немає досягнень, навіть вихід в ¼ фіналу для данців недосяжна мрія.

Достатньо сказати, що в країні немає навіть 30 льодових арен, придатних для проведення професійних змагань. Проте для чемпіонату світу данці виділили дві сучасні арени на 12,5 і 12 тисяч осіб, розташовані, відповідно, в столиці Копенгагені та Хернінгу.

З урахуванням гідної місткості стадіонів і наявності інтересу з боку вболівальників атмосферу справжнього свята на іграх буде забезпечено.

Трохи про регламент

У ІІХФ давно вважають чинну схему проведення турніру оптимальною, тому ніяких змін вносити не планують. Не є винятком і майбутній чемпіонат. Його учасниками стануть стандартні 16 збірних.

Спочатку на них чекає груповий етап, де всіх учасників розділять на дві групи відповідно до рейтингу, щоб забезпечити приблизну рівність за силою вісімок. Ігри в підгрупах проходять за коловою системою в період 4-15 травня. За цей час кожній зі збірних належить провести на турнірі по 7 зустрічей.

За результатами їх проведення буде визначено вісімку колективів, які продовжують боротьбу в наступному раунді, і пару невдах, які втрачають на наступний рік право виступати на найвищому рівні.

Чвертьфінали заплановані на 17 травня. Пари на цьому етапі формуються перехрестям, при цьому збірні, які опинилися в групі на перших двох місцях, як бонус отримують право залишитися в тому ж місті, де вони виступали на першому етапі. Пара півфіналів пройде 19 травня, а наступного дня стануть відомі всі призери чемпіонату.

Учасники турніру

Для світових чемпіонатів з хокею характерна стабільність складу учасників. Достатньо сказати, що в нинішньому десятилітті 14 команд учасників жодного разу не змінювалися, а два новачки, які потрапляли в еліту регулярно за підсумками чемпіонату, вилітали назад.

Цього року чергову спробу закріпитися в еліті зробить Австрія, а також команда Південної Кореї, для якої майбутній чемпіонат стане першим у дивізіоні «А».

Серед фаворитів турніру ніяких нововведень, четвірка учасників Єврохокейтуру, плюс Канада з Америкою. Канадців аналітики виокремлюють як головних претендентів на золоті нагороди, яким можуть перешкодити росіяни і шведи. Пристойні шанси на успіх має і фінська збірна, але її більше розглядають як здобувача медалей скромнішого ґатунку. Результати останніми роками американців і чехів значно скромніші, але завчасно їх списувати не варто.

Джерело: Букмекерські контори он-лайн

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram