>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Чемпіонат світу з хокею 2018: чи вдасться зберегти Швеції чемпіонський титул

Чемпіонат світу з хокею 2018: чи вдасться зберегти Швеції чемпіонський титул
Фото: YouTube

Хокейні фанати ще сповнені емоцій від виступу улюблених команд на Олімпіаді, що відбулася останнього зимового місяця в Південній Кореї. Однак уже в травні відбудуться щорічні змагання, які визначать чемпіона світу з хокею 2018.

Місце проведення

2018 року право проведення турніру належить Данії. Спочатку було подано дві заявки - другим претендентом була Латвія, що вже приймала світовий чемпіонат. Однак за результатами голосування обрано Данію. Незважаючи на «недосвідченість» країни в проведенні змагань високого рівня, організатори досить професійно вирішують усі питання.

За планом, матчі пройдуть у двох містах - Гернінгу та Копенгагені. Столичний стадіон «Роял Арена» розрахований на 12,5 тис. уболівальників, трохи менше місць на «Юске-Банк-Боксен» - там зможуть розміститися близько 12 тис. чоловік.

Регламент

Змагання відбудуться за традиційним планом - жодні зміни вноситися не будуть. Спочатку 16 збірним належить зіграти в груповому турнірі - він відбудеться 4 травня. Розділившись порівну на 2 групи по 8 команд, збірні гратимуть за коловою системою, тобто кожен має зіграти матч з кожним. У плей-оф вийдуть команди, яким пощастило посісти перші 4 місця. Команди з гіршим результатом припиняють участь у турнірі і потрапляють у перший дивізіон світового чемпіонату, який відбудеться наступного року.

Оскільки Словаччина є країною-організатором, то збірній не загрожує виліт, якщо вона виявиться на 8-му місці у своїй групі. Тож участь у чемпіонаті припинить команда, що посяде 7-ме місце.

У плей-оф зустрінуться 8 команд, які показали найкращі результати в групових іграх (по 4 збірні від кожної групи). При цьому в ¼ фіналу збірні грають за схемою хрест-навхрест - команда, що посіла 1 місце, зустрічається зі збірною, яка опинилася на 4-му тощо. Переможці чвертьфіналу зустрінуться в півфіналі. Потім командам, які набрали найбільше балів, доведеться зіграти у фіналі, а переможені поборються за "бронзу".

Фінал Чемпіонату світу з хокею за планом має відбутися 20 травня.

Учасники

Багато збірних, які стануть учасниками турніру, вже мають досвід виступу на змаганнях високого рівня. На правах країни-господині брати участь у турнірі гарантовано буде Данія. Також до складу увійшли Канада, Росія, Чехія, США, Фінляндія і Швеція. Незважаючи на невдалі виступи на змаганнях такого масштабу, боротися за медалі буде австрійська збірна. Також братиме участь команда з Південної Кореї - її давно не було видно. Можливо, за цей час склад набрався досвіду та зможе гідно виступити.     

Ставки на Чемпіонат світу з хокею - Фаворити турніру

Аналітики вважають, що Чемпіонат світу може стати вдалим для Швеції, Росії та Фінляндії. Тим паче, шведська збірна є діючим чемпіоном і буде цікаво поспостерігати, чи вдасться їй зберегти титул.

Решті збірних заледве чи вдасться стати переможцями турніру. Якщо вони вийдуть у чвертьфінал, то їх виступ уже можна вважати успішним. І то це може вдатися збірним Словаччини, Німеччини та Швейцарії. А от команди Білорусі, Франції, Латвії, Норвегії і Данії шансів практично не мають.

Будемо сподіватися, що збірна з Росії покаже себе на Чемпіонаті світу з хокею 2018 не гірше, ніж на Олімпіаді. Безумовно, команда і вболівальники налаштовані на перемогу, але чи вийде це у збірної, дізнаємося вже дуже скоро.

Повідомляють:

Букмекерські контори

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram