>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Чемпіон світу з біатлону звинуватив IBU в примусі до поїздки в РФ

Ловелл Бейлі закликав до відставки голови Міжнародної спілки біатлоністів.

Чемпіон світу з біатлону звинуватив IBU в примусі до поїздки в РФ
​Лоуэлл Бэйли
Фото: eurosport.ru

Діючий чемпіон світу американець Ловелл Бейлі звинуватив Міжнародну спілку біатлоністів у тому, що вона змушує спортсменів брати участь в етапі Кубка світу в Тюмені.

Бейлі оголосив про бойкот тюменського етапу Кубка світу. За його словами, його приклад хотіли б наслідувати багато біатлоністів, однак IBU змушує їх брати участь у змаганнях.

"Я знаю багатьох спортсменів і навіть збірні, які хотіли б бойкотувати цей етап. Наприклад, збірна Чехії не хоче брати участь в етапі, але їм доведеться це зробити, якщо вони не хочуть втратити квоти на наступний сезон. До того ж у разі бойкоту вони втратять багато грошей. Люди повинні зрозуміти, що IBU має владу і вона змушує біатлоністів їхати в Росію", - сказав Бейлі норвезькому виданню NRK, передає РБК.

Бейлі закликав до зміни керівництва IBU, в тому числі до відставки голови Спілки Андреаса Бессеберга, який наполіг на проведенні етапу Кубка світу в Росії і підтримував збірну Росії під час її конфлікту з Міжнародним олімпійським комітетом (МОК).

"У спортсменів і федерацій є голос, але до них ніхто не прислухається. Спорт існує заради спортсменів, але нас ніхто не слухає. Прийшов час змінити цю ситуацію і прийшов час змінити керівництво біатлону. Нам потрібна Спілка, яка буде стежити за тим, щоб змагання були справедливими", - заявив Бейлі, який виграв індивідуальну гонку на чемпіонаті світу в Хохфільцені минулого року. Американець оголосив про завершення кар'єри після етапу Кубка світу в Хольменколлені, який завершився 18 березня.

Думку Бейлі поділяє й олімпійський чемпіон швед Себастьян Самуельсон, який також не має наміру брати участь у тюменському етапі. "Уся річ у грошах, місцях у загальному заліку, бонусах і так далі. IBU чинить розумно, змушуючи спортсменів їхати в Росію", - сказав швед.

Голова IBU Андреас Бессеберг заявив, що повідомлення про те, що Спілка змушує спортсменів їхати в Тюмень, не відповідають дійсності. "Це неправда. На цей момент тільки одна країна офіційно оголосила, що не братиме участі в етапі Кубка світу в Тюмені, - це Канада. Усі інші отримали запрошення. Але ми нікого не примушували, це абсолютно неправильно. Я не вірю в те, що хтось їде в Тюмень не з власної волі. Той, хто не хоче їхати, той і не їде", - сказав Бессеберг.

Про бойкот тюменського етапу Кубка світу оголосили збірні Чехії, Канади, США та України. При цьому перші три країни відмовилися від участі в змаганнях, оскільки їх не влаштовує скандал з допінгом, українці ж відмовилися через агресію Росії. Мінспорту України оголосило, що українські спортсмени не братимуть участі у змаганнях з будь-яких видів спорту, які проводять у Росії.

Окрім збірних Чехії, Канади, США та України, про відмову від участі в тюменському етапі оголосили окремі спортсмени, в тому числі швед Себастьян Самуельсон і словенець Клемен Бауер.

Етап Кубка світу з біатлону пройде в Тюмені з 20 по 25 березня. Він стане заключним у програмі Кубка світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram