>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У всі футбольні збірні Англії обов'язково включать тренерів-представників етнічних меншин

Футбольна асоціація Англії затвердила свій варіант "правила Руні"

У всі футбольні збірні Англії обов'язково включать тренерів-представників етнічних меншин

Футбольна асоціація Англії прийняла рішення про призначення в усі національні команди країни тренерів-представників етнічних меншин, повідомляє The Times.

Ще в січні ФА затвердила свій варіант "правила Руні", за яким при призначенні тренерів в збірні розглядатиметься хоча б один кандидат етнічної меншини, тобто особи не англосаксонського походження - чорношкірий, азіат чи інший представник етнічних меншин. Тепер же Асоціація має намір прискорити процес введення цього правила.

Подібні перестановки очікують збірні Англії різного віку, а також жіночу національну команду.

Видання стверджує, що представники ФА спілкувалися з головним тренером збірної Англії Гаретом Саутгейтом щодо можливості включення в його тренерський штаб представника етнічної меншини перед чемпіонатом світу-2018. Менеджеру ця ідея не дуже подобається, хоча загалом він готовий до цих змін, але вже після мундіалю.

"Правило Руні" спочатку з'явилося в американській Національній Футбольній Лізі. Воно стосується  тренерської або менеджерської роботи і вимагає, щоб як мінімум один з претендентів на посаду представляв етнічну меншість.

Ден Руні був власником клубу НФЛ Піттсбург Стілерс, а саме правило стало реакцією на звільнення в 2002 році темношкірих наставників команд Тампа-Бей Бакканірс і Міннесота Вайкінгз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram