>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Радник Конгресу США вважає, що допінговий скандал у Сочі-2014 призвів до вбивств

Браудер запропонував внести російських чиновників, причетних до допінгового скандалу, в "список Магнітського".

Радник Конгресу США вважає, що допінговий скандал у Сочі-2014 призвів до вбивств
Фото: Радио Свобода

Американський фінансист Вільям Браудер, який працював з американським конгресом над складанням "списку Магнітського", поділився думкою про внесення російських чиновників, причетних до допінгового скандалу, в "список Магнітського".

"Є одна важлива проблема. Як я вважаю, допінговий скандал у Сочі-2014 призвів до вбивств. Кілька людей померли за дуже дивних обставин, швидше за все, їх ліквідували, щоб приховати злочини.

Кілька людей фактично зруйнували спортивну систему і заради цього вчинили злочини. На мій погляд, це відповідає критеріям "списку Магнітського". Ці безсоромні люди були причетні до допінгу в спорті. Тому потрібні дуже серйозні покарання. Вони повинні заплатити дуже високу ціну", - цитує Браудера The New York Times.

У зв'язку з цим голова Американського антидопінгового агентства (USADA) Тревіс Тайгерт запропонував внести в цей список заступника голови уряду РФ з питань спорту, туризму і молодіжної політики Віталія Мутка, заступника міністра спорту РФ в 2010-2016 роках Юрія Нагорних і екс-співробітницю Олімпійського комітету Росії Ірину Родіонову.

Відзначимо, в лютому 2016 року померли два чиновника Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) - голова виконавчої ради В'ячеслав Синьов і колишній виконавчий директор Микита Камаєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram