>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські фани звернулися до голови WADA Ріді щодо Срни

Уболівальники просять WADA про «справедливе рішення» у справі Даріо

Українські фани звернулися до голови WADA Ріді щодо Срни
Фото: EPA\UPG

Українські футбольні вболівальники звернулися до голови Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) британця Крейга Ріді з проханням переглянути питання дискваліфікації капітана донецького «Шахтаря» Даріо Срни.

Нагадаємо, наприкінці лютого Національний антидопінговий центр України повідомив, що хорвата дискваліфіковано за допінг на 17 місяців. При цьому термін відсторонення встановлено від дати взяття проби, тобто з 22 березня 2017 року. Тож уже наступного календарного сезону 35-річний захисник може відновити виступи за «Шахтар».

Проте така ситуація не сподобалася деяким українським уболівальникам, які звернулися з відкритим листом до голови WADA.

Текст звернення також опубліковано у Facebook на сторінці WADA.

«Голові WADA

серу Крейгу Ріді.

Шановний сер Крейг Ріді,

ми в Україні з захопленням стежимо за Вашою боротьбою з допінгом у спорті. Нам відома Ваша принципова та послідовна позиція у цьому питанні. Саме тому хочемо звернути Вашу увагу на один випадок, який ще не отримав оцінку WADA, але вже спровокував скандал в нашій країні. Йдеться про зухвало м’яке покарання футболіста ФК Шахтар Даріо Срни, якого спіймали на вживанні стероїдів. Національний антидопінговий центр України дискваліфікував його на 17 місяців. Але до терміну дискваліфікації футболіста чомусь було зараховано період тривалістю близько 6 місяців, коли Даріо Срна фактично продовжував свої виступи за клуб. Таким чином, реальна дискваліфікація складе не 17 місяців, а лише 11 місяців. І у нас є певні підстави вважати, що така ситуація склалася виключно через ангажованість Національного антидопінгового центру України. Проте, найбільше нас турбує той факт, що це вже четвертий (!) випадок вживання допінгу в ФК Шахтар. Вочевидь, такі м’які покарання футболістів цього клубу заохочують вживання стероїдів і в майбутньому. Переконливо просимо Вас розглянути цей випадок, та прийняти по ньому справедливе рішення».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram