>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірна України не поїде на російський етап Кубка світу з біатлону (оновлено)

На позицію Федерації біатлону вплинув міністр спорту.

Збірна України не поїде на російський етап Кубка світу з біатлону (оновлено)
ирина варвинец
Фото: EPA/UPG

Міністр спорту Ігор Жданов сказав, що Федерація біатлону України повинна бойкотувати російський етап Кубка світу в Тюмені, який відбудеться 20-25 березня.

"Федерації біатлону США, Канади та Чехії заявили про бойкот етапу Кубка світу в Росії, Тюмені. Переконаний, що і наша біатлонна спільнота повинна стати учасником цієї акції. Це позиція як міністра і громадянина - я за бойкот. Думаю, що Федерація біатлону України прислухається до позиції міністра", - написав він у фейсбуці.

Раніше Федерація біатлону вирішила, що збірна України поїде в Тюмень.

"Моя позиція з цього питання така. Тут є суто спортивна і політична складова. Є наказ міністра спорту про те, що на офіційні змагання, які проводяться в Росії, але під егідою міжнародних федерацій, таких як чемпіонати світу та Європи, етапи Кубка світу і, в нашому випадку, Кубка IBU, ми можемо їхати. Але приймати запрошення на участь у комерційних змаганнях не можемо. Я як людина, яка відповідає за спорт, вважаю, що ми повинні їхати - заробляти якомога вищі місця в загальному заліку, відстоювати національну квоту. Якщо ми не поїдемо, втратимо квоту - її забере та сама Росія. Але якщо на політичному рівні вважатимуть, що ми не повинні брати участь у цих змаганнях - нехай міністерство приймає рішення, і ми будемо зобов'язані виконувати його", - заявив нещодавно президент федерації Володимир Бринзак.

Оновлення. У вівторок, 13 березня, після зустрічі Жданова і Бринзака було прийнято остаточне рішення не їхати в Тюмень.

"Сьогодні зустрівся з президентом Федерації біатлону України Володимиром Бринзаком. Обговорювали ситуацію, яка склалася навколо проведення останнього етапу Кубка світу з біатлону. Держава не має права втручатися в діяльність спортивних федерацій як окремих громадських організацій. Але всі правила мають винятки. Адже йдеться про країну-агресора, країну, яка систематично нехтує міжнародним законодавством, у тому числі у сфері спорту, не дотримується антидопінгових правил. Було прийнято спільне рішення - збірна України не братиме участі в дев'ятому етапі Кубка світу в Тюмені", - повідомив Жданов у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram