>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Лондонський «Арсенал» здобув сімсоту перемогу під керівництвом Венгера

Для цього «канонірам» знадобилося зіграти 1222 матчі

Лондонський «Арсенал» здобув сімсоту перемогу під керівництвом Венгера
Юбиляр
Фото: EPA\UPG

У матчі 30-го туру Англійської прем'єр-ліги лондонський «Арсенал» на рідному «Емірейтс» обіграв «Вотфорд» з рахунком 3:0.

Пересічна, як для англійського футболу, зустріч ознаменувалася кількома історичними подіями. По-перше, менеджер «Арсеналу» Арсен Венгер здобув свою 700-ту перемогу на чолі «канонірів». Нагадаємо, француз узявся до роботи в «Арсеналі» 30 вересня 1996 року.

По-друге, голкіпер Петер Чех провів свій 200-й сухий матч в АПЛ, що є найкращим показником в історії ліги. З них 162 поєдинки «на нуль» Чех відстояв, виступаючи за «Челсі».

По-третє, півзахисник господарів Месут Езіл, який віддав на 8-й хвилині гольову передачу Шкодрану Мустафі, яка стала для гравця збірної Німеччини ювілейною - п'ятдесятою в рамках АПЛ. Для цього Месуту знадобилося зіграти 141 матч, тим самим він побив рекорд легенди «Манчестер Юнайтед» Еріка Кантона, якому для 50 асистів в АПЛ довелося зіграти 143 поєдинки.

Також це взяття воріт стало для «Арсеналу» ювілейним - 1000-м - у рамках АПЛ. Зазначимо, клуб з північного Лондона став лише другим клубом в історії АПЛ, який досягнув такої позначки. Першим це зробив «Манчестер Юнайтед», на рахунку якого зараз 1066 голів у рамках Англійської прем'єр-ліги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram