>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФФУ задумалася про введення відеоповторів у офіційних матчах внутрішнього календаря

Іти в ногу з часом.

ФФУ задумалася про введення відеоповторів у офіційних матчах внутрішнього календаря
Глава комитета арбитров ФФУ Лучано Лучи
Фото: ФФУ

Голова Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі заявив, що в Федерації готові до введення в офіційних матчах внутрішнього календаря системи відеоповторів, однак перш ніж протестувати VAR в одному з поєдинків організація повинна отримати дозвіл від міжнародної ради футбольних асоціацій для офлайн-експерименту з нею.

«3 березня система відеоповторів була включена в правила гри, тому всі країни, які перебували в списку очікування, були запрошені до Англії на зустріч, яка відбудеться 29 березня. Там пройде семінар, після якого, можливо, нам дозволять провести офлайн-експеримент", - розповів Лучі.

При цьому голова суддівського комітету додав, що відеоповтор - далеко не ідеальна річ. Вона вимагає хорошої взаємодії між тими арбітрами, які перебувають у студії, і тими, хто на полі. Серед негативних моментів Лучі зазначив тривалість пауз для прийняття рішення.

«На цей момент пауза триває в середньому 55 секунд. Це прийнятно», - цитує Лучано Лучі Footballua.tv.

Нагадаємо, в середині лютого голова Комітету арбітрів звертав увагу, що систему відеоповторів можуть використовувати в фінальному поєдинку Кубка України, який пройде в Дніпрі 9 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram