>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

WADA підтвердило інформацію про заборону змагань у Росії

У РФ вважають, що WADA не уповноважене забирати у країни змагання.

WADA підтвердило інформацію про заборону змагань у Росії
Фото: sports.ru

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) підтвердило, що Росія дійсно може втратити право на проведення міжнародних спортивних змагань, повідомляє Газета.Ru.

"Відповідно до внесених до кодексу поправок, затверджених радою засновників WADA в листопаді 2017 року, які повинні набути чинності 1 квітня 2018 року, міжнародні федерації будуть зобов'язані здійснювати прийом заявок на проведення чемпіонатів світу та інших міжнародних подій тільки з країн, де уряд ратифікував, прийняв, схвалив чи приєднався до антидопінгової конвенції ЮНЕСКО і де національний олімпійський комітет і національна антидопінгова організація відповідають кодексу", - йдеться у відповіді менеджера WADA про зв'язок з громадськістю Меггі Дюранд на запит видання.

Газета.Ru повідомляє, що раніше голова комісії Асоціації юристів Росії зі спортивного права Сергій Алексєєв заявив, що WADA не уповноважене забирати у країни змагання.

Нагадаємо, депутат Європарламенту Ребекка Хармс закликала політиків і відвідувачів бойкотувати чемпіонат світу з футболу в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram