>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА змінила формат Ліги чемпіонів і Ліги Європи

Топ-чемпіонати отримали по чотири місця в груповому турнірі ЛЧ.

УЄФА змінила формат Ліги чемпіонів і Ліги Європи

Спілка європейських футбольних асоціацій з 2018 року змінює формат Ліги чемпіонів і Ліги Європи.

Як повідомляють на сайті УЄФА, у груповий етап Ліги чемпіонів автоматичні путівки отримають 26 команд (раніше 22).

У їх число увійдуть переможці Ліги чемпіонів і Ліги Європи, по чотири найсильніші команди з чотирьох асоціацій з найвищим рейтингом (Іспанія, Німеччина, Англія, Італія), по дві команди від асоціацій, які займають 5-те і 6-те місця в рейтингу (Франція і Росія) і чемпіони з 7-го по 10-те місця в рейтингу (Португалія, Україна, Бельгія, Туреччина). Якщо діючий переможець Ліги чемпіонів отримає право зіграти в груповому етапі на підставі результатів у національному чемпіонаті, то місце, що звільнилося, займе чемпіон асоціації, що займає в рейтингу 11-те місце (Чехія). Щодо переможця Ліги Європи, то його місце віддадуть бронзовому призеру асоціації, що займає 5-те місце (Франція).

Ще шістьох учасників визначать під час кваліфікації (раніше 10). Як і зараз, команди змагатимуться у двох різних сітках: шляхи чемпіонів і шляхи представників ліг. У відборі виступлять команди зі списку учасників, складеного на підставі клубного рейтингу УЄФА на кінець сезону 2016/17.

Безпосередньо в груповий етап Ліги Європи потраплять 17 команд (раніше - 16): по дві найсильніші команди з п'яти асоціацій з найвищим рейтингом (Іспанія, Німеччина, Англія, Італія, Франція) і по одній команді від асоціацій, які займають місця з 6-го по 12-те в рейтингу (Росія, Португалія, Україна, Бельгія, Туреччина, Чехія, Швейцарія).

Ще 10 команд автоматично отримають путівки в основну сітку після вильоту з раунду плей-оф і третього відбірного раунду Ліги чемпіонів. Решту 21 місце (раніше 22) буде розіграно в кваліфікації, розділеній на два шляхи (шлях чемпіонів - 8 путівок, шлях призерів - 13 путівок).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram