>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

До кібератак під час відкриття Олімпіади причетна Росія

За даними розвідки США, на початку лютого РФ мала доступ до 300 комп'ютерів пов'язаних з Олімпіадою.

До кібератак під час відкриття Олімпіади причетна Росія
Фото: EPA/UPG

Російські спецслужби організували масштабну кібератаку на інформаційну інфраструктуру Олімпійських ігор у південнокорейському Пхьончхані з метою звинуватити у втручанні КНДР, повідомила газета The Washington Post з посиланням на джерела в розвідці США.

За інформацією співрозмовників видання, російські хакери зламали кілька сотень комп'ютерів, які обслуговують Олімпіаду-2018, і намагалися видати атаку, ніби її організували хакери з Північної Кореї. Таке кібервтручання називають операцією "під чужим прапором", підкреслили джерела.

В Пхьончхані підтвердили факт кібератаки під час церемонії відкриття Ігор 9 лютого, але відмовилися говорити, чи причетна до цього Росія. того вечора сталися перебої з доступом в Інтернет і на офіційний сайт Олімпіади, були проблеми з трансляцією. Багато відвідувачів не змогли роздрукувати квитки на церемонію.

За даними американської розвідки, станом на початок лютого Головне розвідувальне управління Міністерства оборони РФ мало доступ до не менш ніж 300 комп'ютерів, пов'язаних з Олімпійськими іграми.

Експерти припускають, що кібератака була помстою Міжнародному олімпійському комітету за заборону на участь команди Росії на зимових іграх через порушення антидопінгових правил.

Нагадаємо, організатори Олімпіади заявили про кібератаку за 45 хвилин до церемонії відкриття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram