>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росіянам не дозволили підняти національний прапор на закритті Олімпіади

Заборона пов'язана з порушенням російськими спортсменами антидопінгових правил.

Росіянам не дозволили підняти національний прапор на закритті Олімпіади
Фото: EPA/UPG

Російським спортсменам заборонили йти під своїм прапором на церемонії закриття Олімпіади в Пхьончхані. Про це пише insidethegames.

Прапор Росії не буде піднято на церемонії закриття Олімпіади, але санкції з Олімпійського комітету РФ можуть бути зняті незабаром після закінчення Ігор, щойно буде підтверджено, що ніяких додаткових позитивних випадків застосування допінгу спортсменами з Росії не було.

Причиною санкцій до Олімпійського комітету Росії стали два позитивних тести на допінг російських спортсменів на Олімпіаді в Пхьончхані. Заборонені речовини виявили в пробах бобслеїстки Надії Сергєєвої та керлінгіста Олександра Крушельницького.

Рішення щодо російського Олімпійського комітету називають компромісним. Його досягли під час майже чотиригодинних важких переговорів на засіданні Виконавчої ради Міжнародного Олімпійського комітету (МОК), а потім на неофіційних обговореннях в Олімпійському клубі, пише видання.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет 5 грудня усунув збірну Росії від участі в Олімпіаді-2018. В МОК на підставі двох розслідувань визнали доведеним фактом, що Кремль на державному рівні організував систему застосування допінгу російськими спортсменами на іграх у Сочі 2014 року.

Постанова Правління МОК передбачала, що заборона підняти прапор своєї країни для росіян могла бути скасована до церемонії закриття Ігор, якби російські спортсмени довели, що дотримуються правил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram