>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірна України програла австралійкам у Кубку Федерації

У вирішальному поєдинку сестри Кіченок поступилися парі Барті-Деллакуа.

Збірна України з тенісу програла австралійкам у Кубку Федерації. П'ятиматчевий поєдинок проходив у Канберрі 10-11 лютого і завершився з рахунком 2:3.

Українки виступали без лідерів. Ні Еліна Світоліна (3-тя у світовому рейтингу), ні Леся Цуренко (40-ва), які представляли Україну минулого року, в Австралію не поїхали. Замість них грали Марта Костюк (185-та), Людмила Кіченок (883-тя) і Надія Кіченок (не має особистого рейтингу).

Марта Костюк
Фото: EPA/UPG
Марта Костюк

У перший день Костюк здобула перемогу над 26-ю ракеткою світу Дариною Гавриловою (6:7, 3:6), а Людмила Кіченок, яка посідає в одиночному рейтингу WTA 883-й рядок, програла 16-й ракетці світу Ешлі Барті (4:6, 6:1, 6:4).

У неділю Барті впевнено перемогла Костюк (6:2, 6:3), тоді як Гаврилова знову програла - цього разу Надії Кіченок (6:4, 2:6, 3:6), для якої це був перший поєдинок в одиночному розряді за рік.

У вирішальному поєдинку сестри Кіченок поступилися парі Ешлі Барті/Кейсі Деллакуа (6:3, 6:4).

Сестри Кіченок
Фото: EPA/UPG
Сестри Кіченок

Завдяки цій перемозі австралійки зіграють в плей-оф Світової групи, а збірна України проведе поєдинок з однією із команд-переможниць зонального етапу за збереження місця у Другій Світовій групі. Серед таких збірних: Парагвай, Великобританія, Латвія, Японія.

Раніше українські та австралійські тенісистки зустрічалися в Кубку Федерації чотири рази. Три протистояння залишилися в активі нашої збірної, Австралія востаннє перемагала 2010 року в рамках плей-оф Світової групи у Харкові.

Нагадаємо, що 2017 року в Кубку Федерації збірна України грала зі збірною Австралії і здобула перемогу, після чого у плей-оф поступилася німкеням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram