>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Костюк обіграла тенісистку з топ-30 рейтингу WTA

Після першого дня збірна України і Австралії йдуть з рахунком 1:1.

Костюк обіграла тенісистку з топ-30 рейтингу WTA
Фото: EPA/UPG

15-річна українка Марта Костюк (185-та в світі) вдруге в своїй кар'єрі обіграла суперницю з топ-30 рейтингу WTA. Це сталося в Канберрі, де збірна України грає проти австралійської команди в рамках Кубка Федерації.

Костюк перемогла другу ракетку Австралії Дарину Гаврилову (26-та в світі).

Для Костюк це був лише третій поєдинок у цьому році і в кар'єрі проти тенісистки з топ-100 рейтингу. Раніше в сезоні на Відкритому чемпіонаті Австралії Марта перемогла Шуай Пен з Китаю (27-ма) і програла українці Еліні Світоліній (4-та).

Завдяки цій перемозі рахунок в матчі Україна - Австралія став нічийним 1:1. У першому поєдинку Людмила Кіченок, яка займає в одиночному рейтингу WTA 883-й рядок, програла 16-й ракетці світу Ешлі Барті 4:6, 6:1, 6:4.

У неділю Ешлі Барті зіграє з Мартою Костюк, Дар'я Гаврилова зустрінеться з Людмилою Кіченок, а крапку в поєдинку Кубка Федерації між Австралією і Україною буде поставлено в парній зустрічі.

У віці 15 років 227 днів Марта Костюк стала наймолодшою дебютанткою в складі збірної України, яка зіграла матч в Кубку Федерації. Костюк побила рекорд Анастасії Пономаренко, яка провела свій перший поєдинок в Кубку Федерації в 1997 році (15 років 282 дні). Обійти Костюк за віковим показником вже завтра може Дарина Лопатецька (14 років), заявлена на поєдинок в парі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram