>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росія хоче перекупити право провести фінал WBSS Усик - Гассієв

Росіяни вже озвучили свій намір перебити ціну, яку заплатила Саудівська Аравія за право прийняти фінал

Росія хоче перекупити право провести фінал WBSS Усик - Гассієв
Александр Усик и Мурат Гассиев
Фото: sportarena

Фінальний поєдинок Всесвітньої боксерської Суперсерії (WBSS) між українцем Олександром Усиком і росіянином Муратом Гассієвим може змінити спершу заплановане місце проведення - місто Джидда в Саудівській Аравії.

Однак жвавий інтерес аудиторії до турніру змусив функціонерів у Європі задуматися про можливості провести вирішальний бій у більш розкрученому для уболівальників місці.

Зокрема, з такою ініціативою виступив генеральний секретар Федерації боксу Росії Умар Кремльов, який заявив, що його організація має намір докласти всіх зусиль, у тому числі фінансових, щоб фінал відбувся в Росії.

«Ми будемо максимально тиснути на організаторів WBSS, щоб фінал турніру відбувся в Росії», - цитує Кремльова Boxingscene.com.

Також функціонер додав, що Федерація планує, щоб це шоу відбулося в День російського боксу 22 липня.

Зазначимо, спочатку поєдинок було заплановано на 11 травня. Переможець об'єднає всі пояси у важкій вазі (WBC, WBO, WBA, IBF) і отримає чек на 10 млн доларів.

Нагадаємо, 28 січня в рамках півфіналу WBSS Олександр Усик (14-0, 11 КО) за очками переміг Майріса Брієдіса (23-1, 18 КО) і завоював другий пояс, ставши чемпіоном світу у важкій вазі за версіями WBO і WBC.

У другому півфіналі 3 лютого чемпіон світу за версією IBF Мурат Гассієв (26-0, 19 КО) нокаутом у 12 раунді завдав поразки володарю титулу WBA кубинцеві Юніеру Дортікосу (22-1, 21 КО).

Усик і Гассієв провели першу дуель поглядів, зустрівшись у рингу в Сочі відразу після закінчення другого півфіналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram