>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна зіграє з Чехією і Словаччиною в Лізі націй УЄФА

Груповий турнір пройде з вересня по листопад 2018 року.

У середу в Лозанні відбулося жеребкування нового європейського турніру для збірних Ліги націй УЄФА.

Збірна України гратиме в групі B1 разом зі збірними Чехії та Словаччини.

За задумом УЄФА, Ліга повинна замінити більшість товариських матчів збірних офіційними і дозволить їм грати з рівними за класом командами.

Участь у турнірі візьмуть усі 55 збірних, які входять у спілку. Команди розподілені на чотири ліги відповідно до їхнього рейтингу на кінець європейської кваліфікації ЧС-2018. У лізі А зіграють 12 топ-збірних. Наступні 12, у тому числі Україна, потрапили в лігу В, наступні 15 - у лігу С, решта 16 - в лігу D.

Переможці групи А потраплять у плей-оф, в якому в червні 2019 року відбудуться два півфінали, матч за третє місце і фінал. По чотири переможці груп B, C і D піднімуться в класі, а чотири останні команди в групах A, B і C впадуть на рівень нижче. Тож європейські збірні будуть боротися або за перемогу в Лізі націй, або за вихід у вищий дивізіон, або за збереження місця у своєму дивізіоні.

Групові турніри триватимуть з вересня по листопад 2018 року: за цей час кожна збірна зіграє від чотирьох до шести матчів за системою вдома-на виїзді.

Через Лігу націй також можна буде потрапити на Євро-2020. Стандартна європейська кваліфікація триватиме з березня по листопад 2019 року і визначить 20 учасників фінальної стадії - по двоє переможців десяти відбірних груп. Ще чотири учасники Євро-2020 визначаться у стикових турнірах за участю 16 переможців груп Ліги націй УЄФА (переможців усіх чотирьох груп в усіх чотирьох лігах).

У кожній лізі буде свій плей-оф з двох одноматчевих півфіналів і фіналу. Переможці кожного плей-оф вийдуть на Євро. Якщо команда вже кваліфікувалася на Євро через відбірний цикл, то її пропуск у плей-оф дістається наступній кращій команді в дивізіоні з урахуванням її загального рейтингу в цьому дивізіоні. Якщо необхідно, пропуск у "стики" передається в нижчий дивізіон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram