>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК довічно дискваліфікував ще 11 російських спортсменів

Через порушення антидопінгових правил до Олімпіади не допущено вже 47 росіян.

МОК довічно дискваліфікував ще 11 російських спортсменів
Фото: 4teller

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) довічно дискваліфікував ще 11 російських спортсменів через порушення антидопінгових правил на Олімпійських іграх у Сочі в 2014 році, передає УНН з посиланням на прес-службу МОК.

"11 спортсменів не мають права на акредитацію у будь-якій ролі для участі в наступних Іграх Олімпіади і зимових Олімпійських іграх", - йдеться в повідомленні.

Довічно дискваліфіковані: лижники Микита Крюков, Олександр Безсмертних і Наталія Матвєєва, саночники Альберт Демченко і Тетяна Іванова, ковзанярі Іван Скобрєв і Артем Кузнєцов, бобслеїсти Людмила Удобкіна і Максим Бєлугін, хокеїстки Тетяна Буринь та Ганна Щукіна.

Відзначається, що результати цих дискваліфікованих спортсменів анулювали.

Нагадаємо, російських спортсменів почали дискваліфікувати після публікації доповіді Річарда Макларена про масове використання допінгу в Росії. У розслідуванні йшлося, що близько тисячі російських спортсменів систематично порушували антидопінгові правила в період з 2012 по 2014 роки. За даними Макларена, "брудні" допінг-проби збірної Росії підмінювали на "чисті" за участю міністерства спорту і за активного сприяння ФСБ.

Також через порушення антидопінгових правил МОК визначив особливі правила екіпірування росіян на Олімпіаді-2018.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram