>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росію через допінг позбавили всіх медалей Олімпійських ігор Сочі-2014 у бобслеї

"Бронза" в "четвірках" відійде Великобританії, а у "двійках" - Латвії.

Росію через допінг позбавили всіх медалей Олімпійських ігор Сочі-2014 у бобслеї
Бобслейнас трасса
Фото: www.vestikavkaza.ru

Міжнародний олімпійський комітет довічно дискваліфікував трьох російських бобслеїстів Олександра Касьянова, Олексія Пушкарьова й Ільвіра Хузіна після повторної перевірки результатів аналізів на допінг Олімпійських ігор у Сочі 2014 року.

Про це повідомляють на сайті МОК.

У Сочі "двійка" Касьянова прийшла четвертою, таку саму позицію зайняла "четвірка", в якій їхали всі троє дискваліфікованих спортсменів. Оскільки інших росіян-переможців усунули вже раніше, Касьянов, Пушкарьов і Хузін стали бронзовими медалістами.

Після нового рішення Міжнародного олімпійського комітету "бронза" в "четвірках" відійде Великобританії, а у "двійках" - Латвії.

Тож після рішень МОК Росія позбулася загалом 11 медалей, з яких три - золоті.

Нагадаємо, російських спортсменів почали дискваліфікувати після публікації доповіді Річарда Макларена про масове використання допінгу в Росії. У розслідуванні йшлося про те, що близько тисячі російських спортсменів систематично порушували антидопінгові правила в період з 2012 по 2014 рік. За даними Макларена, "брудні" допінг-проби збірної Росії підміняли на "чисті" за участю міністерства спорту і за активного сприяння ФСБ.

Через допінг Росія втратила перше місце в медальному заліку Олімпіади в Сочі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram