>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суддям дозволять переривати матчі на ЧС-2018 через прояви расизму

"Ми не будемо з цим миритися, і ми налаштовані дуже серйозно", - заявив президент ФІФА.

Суддям дозволять переривати матчі на ЧС-2018 через прояви расизму
Фото: EPA/UPG

Судді матчів чемпіонату світу з футболу 2018 року вперше в історії отримають право переривати матч, якщо помітять будь-який прояв расизму або нетерпимості.

Про це заявив президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Джанні Інфантіно.

"З приводу дискримінації скажу, що ФІФА завжди ставилася до цього дуже серйозно, і ми докладемо всіх зусиль, щоб цього не сталося. На чемпіонаті світу вперше буде діяти трирівневий механізм боротьби з дискримінацією, за яким арбітр зможе перервати або скасувати матч, якщо отримає інформацію про прояви расизму або інший прояв нетерпимості. Ми не будемо з цим миритися, і ми налаштовані дуже серйозно. Ми хочемо побачити чесну боротьбу в Росії", - сказав Інфантіно.

Він також розповів, що всі футболісти, "як під час турніру, так і в позазмагальний період", здаватимуть допінг-тест "за участю лабораторій, акредитованих WADA".

Крім того, Інфантіно розповів, що рішення про використання відеоповторів на чемпіонаті світу в Росії ухвалять у березні. Він підкреслив, що зараз можна говорити "про дуже успішний досвід використання цієї системи".

"Вона вже допомагає арбітрам уникати серйозних помилок, від яких, до речі, не застрахована жодна людина. У кінцевому підсумку все це йде на користь суддям і командам. Крім того, ми, природно, будемо використовувати систему автоматичного визначення взяття воріт, тому можна бути впевненим, що якщо вже гол був забитий, то він точно буде зарахований", - додав він (цитата за "Интерфаксом").

Чемпіонат світу 2018 року з футболу пройде в Росії з 14 червня по 15 липня. Матчі будуть зіграні на 12 стадіонах в 11 містах.

Нагадаємо, що раніше в листопаді визначилися всі учасники ЧС-2018 з футболу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram