>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Марк Маркес вчетверте став чемпіоном MotoGP

Друге місце зайняв Андреа Довіціозо, третє - Маверік Віньялес.

Марк Маркес вчетверте став чемпіоном MotoGP
Фото: EPA/UPG

Іспанська мотогонщик Repsol Honda Марк Маркес в неділю, 12 листопада, вчетверте став чемпіоном серії MotoGP.

На фінальну гонку сезону в Валенсії Маркес приїхав з перевагою в 21 очко над Андреа Довіціозо і при будь-якому розкладі йому було досить закінчити гонку в топ-12, пише Autosport.

Стартувавши з поула, Маркес лідирував до четвертого кола, поки не пропустив француза Йохана Зарко з Tech3. На третій позиції закріпився напарник Маркеса Дані Педроса.

Гонка могла б закінчиться в такому ж порядку, але за вісім кіл до фінішу при атаці на Зарко Маркес перестарався на першому повороті і вилетів за межі траси, лише дивом залишившись в сідлі. Іспанець відкотився на п'яте місце, але буквально через кілька кіл повернувся до першої трійки, бо по черзі впали Хорхе Лоренсо і Андре Довіціозо. Інциденти ніяк не були пов'язані між собою, але в підсумку обидва зійшли з дистанції. Таким чином, чемпіон MotoGP 2017 року визначився ще до фінішу.

У кінцевому підсумку Педроса приїхав першим, обігнавши Зарко на останньому колі, а Маркес спокійно дістався до фінішу на третьому місці і оформив свій четвертий чемпіонський титул з 298 очками. У Довіціозо - 261.

Четвертим фінішував гонщик Suzuki Алекс Рінс, який домігся свого кращого результату в дебютному сезоні. Замкнув п'ятірку найсильніших Валентино Россі, який програв два важливих очки Педроса і в результаті завершив чемпіонат на п'ятому місці.

Нагадаємо, що Маркес раніше ставав чемпіоном в 2013, 2014 і 2016 роках. За кількістю титулів Маркес зрівнявся з Едді Лоусоном, Джефом Дюком, Джоном Сертісом і Майком Хейлвудом. Більше - тільки в Міка Дуена, Валентино Россі і Джакомо Агостіні.

MotoGP - це головна гоночна серія для мотоциклів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram