>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Макс Ферстаппен виграв Гран-прі Малайзії

Голландець напередодні відсвяткував 20-річчя.

Макс Ферстаппен виграв Гран-прі Малайзії
Фото: EPA/UPG

Гонщик команди Red Bull Макс Ферстаппен виграв Гран-прі Малайзії Формули-1 в неділю. Голландець, якому напередодні виповнилося 20 років, почав гонку з третьої позиції, але за фактом був другим, оскільки Кімі Райкконен не вийшов на старт через проблеми з двигуном.

Через кілька кіл Ферстаппен обійшов лідера чемпіонату Льюїса Гемільтона з Mercedes і зберіг за собою перше місце до фінішу. Це друга перемога в кар'єрі голландця, першу він отримав півтора року тому в Іспанії.

Гемілтон фінішував другим, збільшивши відрив у особистому заліку від німця Себастьяна Феттеля ще на шість очок. Третє місце на фініші зайняв ще один гонщик Red Bull Даніель Ріккардо.

Феттель на старті був останнім, але Ferrari виявилася найшвидшою машиною в пелотоні і дозволила йому приїхати четвертим. Після фінішу німець зіткнувся з Ленсом Строллом, що фінішував позаду, його машина була розбита. В результаті до боксів Феттеля довіз колега з Sauber Паскаль Верляйн.

Фото: Sky TV / Formula 1

Також з очками приїхали Валттері Боттас (Mercedes), Серхіо Перес (Force India), Стоффель Вандорн (Mclaren), Ланс Стролл (Williams), Феліпе Маса (Williams) і Естебан Окон (Force India).

В особистому заліку в Хемілтона тепер 281 очко, в Феттеля - 247. Боттас, що йшов третім, набрав 222 очки. У Ріккардо - 177 очок, у Райкконена - 138, у Ферстаппена - 93.

Наступна гонка - 8 жовтня на трасі "Сузука" в Японії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram