>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірну України з важкої атлетики відсторонили від змагань за допінг

Спортсменів не пустили на чемпіонат світу в Анахаймі.

Збірну України з важкої атлетики відсторонили від змагань за допінг
Фото: EPA/UPG

Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF) 30 вересня вирішила відсторонити від змагань на рік Федерацію важкої атлетики України, а також збірні Росії, Білорусі, Азербайджану, Казахстану, Вірменії, Туреччини, Молдови та Китаю.

Про це повідомляють на сайті IWF.

Усі вони не зможуть взяти участь у чемпіонаті світу, який відбудеться з 28 листопада по 5 грудня 2017 року американському Анахаймі.

Причиною відсторонення стала наявність трьох або більше позитивних результатів під час повторного огляду допінг-проб з Олімпіади в Пекіні-2008 і Лондоні-2012. В України таких проб було три, а в Росії і Казахстану - наприклад, по 10.

"Ми чітко дали зрозуміти, що кількість допінг-випадків у деяких регіонах абсолютно неприйнятна, а також що члени нашої організації зобов'язані забезпечити чистоту спорту у своїх країнах. Якщо вони не виконують своїх обов'язків стосовно гарантій, що їхні спортсмени "чисті", то вони втрачають право брати участь у міжнародних змаганнях", - сказав голова IWF Тамаш Аян.

Нагадаємо, на чемпіонаті світу-2015 збірна України взяла одну бронзову медаль зусиллями Дмитра Чумака. На Олімпіаді 2016 року українські важкоатлети залишилися без нагород. На чемпіонаті Європи в серпні 2017 року збірна України завоювала "золото" і чотири "срібла".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram