>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Двох хокеїстів збірної України дискваліфікували за підозрою в участі в договірному матчі

Федерація розслідує можливу здачу матчу проти Південної Кореї на ЧС-2017.

Двох хокеїстів збірної України дискваліфікували за підозрою в участі в договірному матчі
Фото: obozrevatel.com

Міжнародна федерація хокею (IIHF) попередньо дискваліфікувала двох гравців збірної України з хокею - Едуарда Захарченка та Володимира Вариводу - за підозрою в участі у договірному поєдинку.

Про це повідомляється на сайті організації.

Федерація проводить розслідування щодо можливої здачі спортсменами матчу збірної України проти Південної Кореї на ЧС-2017.

У кінці серпня Рада Федерації хокею України ухвалила рішення дискваліфікувати захисника збірної Володимира Вариводу і воротаря Едуарда Захарченка від участі в будь-яких змаганнях з хокею з шайбою за спробу здачі матчу національної команди на чемпіонаті світу-2017 у дивізіоні ІА.

Перед цим стало відомо, що Федерація хокею України призначила внутрішнє розслідування для перевірки інформації про здачу матчу проти Південної Кореї на ЧС-2017.

Нагадаємо, в серпні в ЗМІ з'явилася інформація про те, що нібито два хокеїсти збірної України погодилися "здати" матч збірної Південної Кореї з фіксованою перевагою суперника в два голи. Видання "Обозреватель" опублікувало розписки воротаря Едуарда Захарченка і захисника Володимира Вариводи, які обіцяли повернути по 30 тисяч євро, якщо результат не буде забезпечено. Матч завершився перемогою команди Південної Кореї 2:1.

У Мінспорту заявили, що перевірять інформацію про договірний матч і якщо це виявиться правдою - вимагатимуть покарання за всіма нормами спортивного права.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram