>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Російського пауерліфтера відсторонили від змагань через футболку з Путіним

Інцидент стався в серпні на чемпіонаті Європи у Фінляндії.

Російського пауерліфтера відсторонили від змагань через футболку з Путіним

Міжнародна федерація пауерліфтингу (IPF) дискваліфікувала російського спортсмена Володимира Балинця за демонстрацію футболки із зображенням президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє "Радянський спорт".

Інцидент стався в серпні на чемпіонаті Європи з класичного жиму в Фінляндії. Зійшовши на п'єдестал, Балинець, що здобув перемогу на турнірі, розстебнув куртку і продемонстрував футболку із зображенням Путіна.

Таким чином, він порушив статтю регламенту IPF, згідно з якою демонстрацію політичних і релігійних символів заборонено. 

Федерація ухвалила рішення відсторонити Балинця від міжнародних змагань до кінця 2017 року. При цьому президент Федерації бодібілдингу та пауерліфтингу Якутії Олександр Гренадеров передбачає, що дискваліфікація може бути скасована і росіянин відбудеться попередженням.

32-річний Балинець - багаторазовий чемпіон Росії з пауерліфтингу серед осіб з ураженням опорно-рухового апарату. У 2012 році він завоював срібну медаль на Паралімпійських іграх у Лондоні, а через два роки став бронзовим призером чемпіонату світу у ваговій категорії до 49 кг.

Нагадаємо, минулого року Союз європейських футбольних асоціацій  оштрафував півзахисника московського "Локомотива" Дмитра Тарасова на 5 тис. євро за демонстрацію майки з Путіним у ході матчу з турецьким "Фенербахче".   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram