>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Світоліна вийшла в 1/8 US Open

Це її новий особистий рекорд на Відкритому чемпіонаті США.

Світоліна вийшла в 1/8 US Open
Фото: EPA/UPG

Перша ракетка України Еліна Світоліна (4-та у світі) обіграла американку Шелбі Роджерс (62-га) і вийшла в четверте коло Відкритого чемпіонату США з тенісу. Гра завершилася з рахунком 6:4, 7:5.

Це її друга перемога над Роджерс цього року і третя в історії особистих протистоянь, зазначає профільне видання "Великий теніс України".

Лідируючи після перемоги в першому сеті і відігравшись із брейку в другій партії, Світоліній не вдалося реалізувати жоден з чотирьох матчболів за 5-3. Роджерс зробила брейк, потім зрівняла рахунок, але втратила наступний гейм на подачі (на матчболі м'яч зачепив трос після удару Світоліної і без шансів для американки перевалився на її половину корту).

Світоліна також продовжує боротьбу за першу сходинку в рейтингу. На цей момент тільки три дівчини претендують на місце лідера у WTA за підсумками турніру: Кароліна Плішкова, Гарбіньє Мугуруса й Еліна Світоліна.

За путівку у свій дебютний чвертьфінал у Нью-Йорку (і третій на Великих Шоломах) Еліна посперечається з переможницею матчу Єлена Весніна - Медісон Кіс.

Нагадаємо, що 2016 року Світоліну зупинила в третьому колі Петра Квітова з Чехії, а рік перед тим - Катерина Макарова з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram