>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Київське "Динамо" не з'явилося на матч проти ФК "Маріуполь"

Віце-чемпіонові України загрожує технічна поразка.

Київське "Динамо" не з'явилося на матч проти ФК "Маріуполь"
Игорь Суркис
Фото: И.Тищенко, forbes.ua

Матч сьомого туру української Прем'єр-ліги між "Маріуполем" і "Динамо" не відбувся через неявку київської команди, пише "СпортАрена".

Поєдинок мав початися о 17:00. Відповідно до регламенту УПЛ, якщо через 30 хвилин після визначеного часу початку гри команда не виходить на поле, то поєдинок вважається таким, що не відбувся. Якщо команда не з'явилася на гру через неповажну причину, їй зараховується технічна поразка 0:3.

Тепер долю "Динамо" буде вирішувати Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України, який оцінить причини неявки команди. Однак віце-чемпіони України не погодяться з технічною поразкою, тож подаватимуть позов до Спортивного арбітражного суду Лозанни (CAS).

У неділю вдень "Динамо" виступило з пропозицією призначити нову дату гри з "Маріуполем".

"Динамо" саботувало матч у Маріуполі нібито через відсутність бажаних офіційних гарантій безпеки - кияни вважають, що місто надто близько до лінії фронту. При цьому "Маріуполь" і ФФУ заявляли про можливість проводити матчі в Маріуполі, у тому числі посилаючись на гарантії від правоохоронних органів та інших органів влади.

У нинішньому сезоні "Маріуполь" приймав удома "Верес", "Чорноморець", "Карпати", і всі матчі пройшли без пригод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram