>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Барселона" купила в "Боруссії" форварда за €105 млн

Усман Дембеле став другим у списку найдорожчих футболістів світу.

"Барселона" купила в "Боруссії" форварда за €105 млн
Фото: fcbarcelona.com

Футбольні клуби "Барселона" і "Боруссія" оголосили про трансфер 20-річного французького форварда Усмана Дембеле.

"Барселона" заплатить за француза €105 млн відразу, а також згодом виплатить бонуси, які можуть становити до 40% від початкової суми, повідомляється на сайті обох клубів. Таким чином, Дембеле став другим в списку найдорожчих футболістів світу. Він поступається лише Неймару, за якого "Барселона" отримала €222 млн.

Остаточно угода буде завершена після того, як Дембеле пройде медкомісію в "Барселоні". Передбачається, що в понеділок, 28 серпня, Дембеле представлять вболівальникам іспанського клубу.

В "Барселоні" Дембеле виступатиме під одинадцятим номером - раніше під цим номером у Каталонії грав Неймар. У його контракті буде вказана сума відступних в € 400 млн, і, таким чином, він стане найдорожчим гравцем клубу - в контракті Ліонеля Мессі вказана сума відступних в € 300 млн.

У минулому сезоні "Боруссія" купила Дембеле в французького "Ренна" за €15 млн. Він провів у Бундеслізі 32 матчі, забив шість голів і віддав 12 гольових передач. Француза визнано кращим молодим футболістом сезону в Німеччині.

Також в сезоні-2015/2016 форварда визнано кращим молодим гравцем чемпіонату Франції, а в Лізі чемпіонів в 2016 році він отримав нагороду "Прорив року".

У "Барселоні" Дембеле повинен замінити Неймара, який пішов у "Парі Сен-Жермен". Серед варіантів заміни бразильцеві каталонці розглядали Філіпе Коутіньйо ("Ліверпуль"), Анхеля ді Марію ("ПСЖ") і Пауло Дібалу ("Ювентус").

Дембеле став всього четвертим новачком "Барселони" в це міжсезоння. Раніше команда придбала Пауліньо, Нельсона Семеду і Херарда Жерар Деулофеу.

Через невдалу трансферну кампанію контракт з "Барселоною" досі не продовжили її капітан і віце-капітан, Андрес Іньєста і Ліонель Мессі. Обидва заявили, що незадоволені діями керівництва на трансферному ринку і чекають закінчення трансферної кампанії. Контракт обох футболістів закінчується влітку 2018 року, і якщо вони відмовляться продовжувати угоди, в січні 2018-го отримають право вести переговори з іншими клубами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram