>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

СБУ готова забезпечити безпеку на матчі "Маріуполь" - "Динамо"

Раніше "Динамо" заявило, що спецслужба визнала проведення матчу неможливим.

СБУ готова забезпечити безпеку на матчі "Маріуполь" - "Динамо"

Служба безпеки України заявила, що ризики для проведення матчу "Маріуполь" - "Динамо" існують, але висловила готовність забезпечити безпеку на заході.

У вівторок київське "Динамо" заявило, що не полетить на матч 7-го туру Української прем'єр-ліги в Маріуполь, зіславшись на "інформацію від Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України та Управління державної охорони про неможливість проведення матчу".

СБУ в своїй заяві визнає, що попереджала Федерацію футболу України про ризики

"Служба безпеки України з урахуванням складної оперативної обстановки в районі проведення антитерористичної операції, великої кількості відвернених терористичних проявів і загроз повідомила Федерацію футболу України про наявні ризики та небезпеки в разі проведення футбольних матчів в Маріуполі", - сказано в повідомленні прес-секретаря СБУ Олени Гітлянської.

"Водночас, у разі прийняття такого рішення СБ України буде здійснювати всі передбачені законодавством заходи для забезпечення антитерористичної безпеки під час проведення футбольних матчів у Маріуполі на такому ж належному рівні, як і під час попередніх ігор в місті", - додали в спецслужбі.

Нагадаємо, матч "Маріуполь" - "Динамо" заплановано на 27 серпня в Маріуполі. Напередодні президент киян Ігор Суркіс зажадав письмових гарантій безпеки для того, щоб "Динамо" вирушило на гру. Також матч відвідають спостерігачі ОБСЄ в Україні на чолі з першим заступником голови місії Олександром Хугом.

Ватажок терористів "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що дав наказ припинити вогонь на Маріупольському напрямку і пообіцяв не обстрілювати футболістів і глядачів на матчі "Динамо".

18 серпня юнацька команда київського "Динамо" також не приїхала на матч до Маріуполя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram