>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українець Михайло Романчук узяв "срібло" на чемпіонаті світу з плавання

Він показав на дистанції 1500 метрів вільним стилем результат 14:37.14.

Українець Михайло Романчук узяв "срібло" на чемпіонаті світу з плавання
Палтриньери и Романчук (справа)
Фото: EPA/UPG

20-річний український плавець Михайло Романчук став срібним призером чемпіонату світу на дистанції 1500 метрів вільним стилем.

Як зазначає SportArena, він кваліфікувався у фінал з найкращим часом, що робило його одним із головних фаворитів на медаль.

Основними конкурентами Романчука вважалися два італійці: Габріель Деттен і Грегоріо Палтріньєрі, які показали другий і третій результат у попередніх запливах.

Деттен відпав іще на старті, а ось Палтріньєрі і Романчук з перших метрів дистанції захопили лідерство. Разом з ними потужний старт зробив австралієць Мак Хортон, проте його вистачило лише на першу третину дистанції, після чого відставання Хортона тільки збільшувалося, але він зумів утримати третє місце, завоювавши "бронзу".

Романчук і Палтріньєрі методично відривалися від опонентів, перетворивши заплив в очну боротьбу. Довгий час українець і італієць працювали в одному темпі, зберігаючи навіть шанси на новий світовий рекорд. Однак за 400 метрів до кінця Грегоріо додав - Михайло не зміг відповісти своїм ривком.

На фініші Палтріньєрі випередив Романчука на півтори секунди. Українець показав результат 14:37.14, знявши чотири секунди зі свого результату у кваліфікації, але цього не вистачило для перемоги.

Фото: sportarena.com

Нагадаємо, 24 липня українець Андрій Говоров завоював бронзову медаль на дистанції 50 метрів батерфляєм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram