>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Валттері Боттас здобув першу перемогу в Формулі 1

Фінн виграв Гран-прі Росії в Сочі.

Фото: EPA/UPG

Гонщик Mercedes Валттері Боттас виграв у неділю Гран-прі Росії, здобувши свою першу перемогу в Формулі 1. Слідом фінішували пілоти в Ferrari Себастьян Феттель і Кімі Райкконен, тоді як напарник Боттаса Льюїс Хемілтон, який скаржився на перегрів двигуна, приїхав лише четвертим.

На останніх двох колах Феттель наблизився до Боттаса на дистанцію атаки, і на фінальне коло два лідери вирушили з розривом у 0,7 секунди. Але реальної можливості атакувати Себастьян не здобув, а Валттері наприкінці проявив стійкість і не допустив  жодної помилки.

Макс Ферстаппен самотньо фінішував на п'ятому місці, поступившись 24 секундами Хемілтону і випередивши на 26 секунд  Серхіо Переса, котрий несподівано став шостим.

Фото: EPA/UPG

Другий гонщик Force India Естебан Окон закінчив перегони сьомим, учетверте з чотирьох можливих разів у сезоні-2017 набравши очки. Замкнули топ-10 на фініші Ніко Хюлькенберг, який приніс чергові очки Renault, Феліпе Масса і Карлос Сайнс. 

На перший європейський етап сезону-2017 у Барселоні, який пройде через два тижні, Феттель приїде з відривом у 13 очок від Хемілтона і 23 - від Боттаса. На четвертому місці Райкконен, який програє партнеру по команді 37 балів. Ферстаппен п'ятий з відставанням у 14 очок від самого Кімі.

У Кубку конструкторів Mercedes і Ferrari розділяє всього одне очко - 136 проти 135.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram