>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Визначилися учасники першої та другої шістки Прем'єр-ліги

За єврокубки змагатимуться "Шахтар", "Динамо", "Зоря", "Олександрія", "Чорноморець" і "Олімпік".

Визначилися учасники першої та другої шістки Прем'єр-ліги
Фото: olimpik.com.ua

За тур до фінішу першої частини сезону в українській Прем'єр-лізі визначилися учасники обох шісток, перша з яких буде боротися за медалі і місця в єврокубках, а друга - за виживання.

У сезоні 2016/2017 років у вищому дивізіоні чемпіонату України беруть участь12 команд. На першому етапі вони грають двоколовий турнір з 22 турів, після чого діляться на дві групи. Перші шість клубів грають між собою у два кола за чемпіонство країни, а також учасників Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Решта 6 команд визначатимуть двох аутсайдерів, які покинуть Прем'єр-лігу.

До сьогодні місце в першій групі гарантували "Шахтар", "Динамо", "Зоря" та "Олександрія", а тепер до них приєдналися "Чорноморець" і "Олімпік", відзначає "Спортарена".

Одесити вдома поступилися "Сталі" (0:1), але "Олімпік" здобув перемогу над "Ворсклою" (3:2), яка до цього туру була єдиною, хто міг посунути їх з першої половини турнірної таблиці.

Таким чином, у другій шістці зіграють "Ворскла", "Зірка", "Сталь", "Волинь", "Дніпро" і "Карпати".

Перші дві команди з першої шістки проб'ються в Лігу чемпіонів (чемпіон - в груповий етап, віце-чемпіон - в кваліфікацію), ще дві пройдуть в Лігу Європи. В ЛЄ може зіграти і п'ята команда, якщо Кубок України виграє "Динамо", "Шахтар" або "Дніпро" (він не зможе брати участь в єврокубках через дискваліфікацію УЄФА і непогашені борги).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram