>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Еліна Світоліна вперше вийшла у фінал турніру Premier 5

Її суперницею стане Каролін Возняцкі.

Фото: EPA/UPG

Українська тенісистка Еліна Світоліна у п'ятницю виграла у німкені Анжелік Кербер в півфіналі Dubai Tennis Championships (6-3, 7-6) і вперше в своїй кар'єрі зіграє у фіналі турніру категорії Premier 5.

Як зазначає профільне видання "Великий теніс України", Світоліна зрівнює рахунок у особистому протистоянні з німкенею: 5-5. Для неї це вже третя перемога над Кербер поспіль.

Еліна Світоліна вдруге в сезоні зіграє у фіналі турніру (на початку лютого українка виграла титул у Тайбеї). Для неї це перший фінал на змаганнях серії WTA Premier 5 (Доха Дубай, Рим, Торонто, Цинциннаті, Ухань). До турніру в Дубаї найкращим її результатом був півфінал на Premier 5 в Цинциннаті і Ухані.

У боротьбі за титул наша тенісистка зустрінеться з Каролін Возняцкі. Раніше дівчата провели тільки один очний поєдинок: у минулому році на турнірі в Маямі українка святкувала перемогу в наполегливому матчі (5-7 6-4 7-6). Для Возняцкі це вже другий фінал поспіль за останні два тижні (в титульному матчі в Досі вона поступилася Кароліні Плішковій). У своєму півфінальному поєдинку датчанка обіграла Анастасію Севастову.

У разі перемоги на турнірі Еліна Світоліна посяде десяте місце в рейтингу WTA і підніметься на другу сходинку в чемпіонській гонці сезону. Всі змагання в жіночому тенісі розділені на кілька категорій. Найвища з них - це велика четвірка Grand Slam: чемпіонат Австралії, чемпіонат Франції, Вімблдон і чемпіонат США. Далі йдуть змагання прем'єр-серії: Premier Mandatory (4 обов'язкових турніри в Індіан-Веллсі, Маямі, Мадриді та Пекіні); Premier Five (5 турнірів з призовим фондом не менш ніж $2,5 млн) і Premier (12 турнірів з меншим призовим фондом). Також є міжнародна серія з 32 турнірів і серія WTA 125.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram