>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна зажадала вибачень від "Баварії" за нападки фанатів на Зозулю

Ультрас мюнхенців закликали Зозулю забиратися з футболу.

Україна зажадала вибачень від "Баварії" за нападки фанатів на Зозулю

Генеральне консульство України в Мюнхені зажадало вибачень від "Баварії" за витівку її фанатів, які під час матчу Кубка Німеччини розтягнули банери з написами "Наці, забирайтеся з футболу" і "Зозуля, йди геть".

Про це йдеться в фейсбуці консульства.

"Генеральне консульство України в Мюнхені засуджує прояви неповаги і безпідставних звинувачень із боку фанатів флагмана світового футболу як на адресу українського гравця Романа Зозулі, так і на адресу всіх патріотів України, під час матчу Кубка Німеччини "Баварія" - "Вольфсбург"! Ми адресуємо в правління ФК "Баварія" відповідний лист із вимогою реакції і вибачень від Клубу", - заявили в консульстві.

Нагадаємо, на початку лютого Зозуля опинився в центрі скандалу, коли вболівальники іспанського "Райо Вальєкано", де він повинен був грати, публічно звинуватили його в неонацизмі. Під тиском ультрас боси мадридського клубу вирішили відмовитися від Зозулі. При цьому він формально залишається гравцем "Райо Вальєкано".

Через ситуацію, що склалася, футболіст не зможе грати в офіційних матчах до кінця сезону, оскільки впродовж нього Зозуля значився відразу в трьох клубах - "Дніпрі", "Бетісі" і "Райо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram