>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Санкт-Петербурзі завершилося 10-річне будівництво стадіону "Зеніт Арена"

За цей час його вартість зросла вшестеро.

У Санкт-Петербурзі завершилося 10-річне будівництво стадіону "Зеніт Арена"
Фото: piterarena.com

Генеральний підрядник стадіону "Крестовський" (також відомий як "Зеніт Арена") в Санкт-Петербурзі повідомив, що будівельні роботи, розпочаті ще 2006 року, нарешті завершено.

Про це заявила представник компанії-підрядника "Метробуд" Катерина Гігіняк виданню РБК. Документи про здачу в експлуатацію стадіону мають підписати 26 грудня.

Будівництво стадіону, який влітку 2017 року має прийняти матчі Кубка конфедерацій, а 2018 року - матчі чемпіонату світу з футболу, почалося ще 2006 року. За цей час змінилися три генпідрядники, а вартість проект зросла з 6,9 млрд руб. до 41 млрд руб. (близько 700 млн доларів за нинішнім курсом). При цьому загалом його вартість оцінюють у понад 1 млрд доларів.

Остаточно ввести в експлуатацію стадіон планують навесні. Тоді ж там пройдуть перші матчі.

Нагадаємо, 2008 року в Україні за 1 млрд гривень побудували стадіон "Дніпро Арена", 2011 року - стадіон "Львів Арена" за 3 млрд гривень. Стадіон "Донбас Арена" ввели в експлуатацію 2009 року, його вартість оцінювали в 400 млн доларів (за тодішнім курсом - близько 3,2 млрд гривень). Реконструкція НСК "Олімпійський" до Євро-2012 року обійшлася в 4,6 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram